Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat luni de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care era acuzat de procurorii DNA de dare de mită.
Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut hotărârea luată de instanţa de fond. Decizia este definitivă.
Procurorii au cerut o pedeapsă de 5 ani pentru Adrian Năstase în dosarul “Mătuşii Tamara”, cu executare. Solicitarea vine după ce procurorii DNA au făcut recurs la prima hotărâre a instanţei în acest dosar, care prevedea achitarea fostului premier. Adrian Năstase a declarat luni, în faţa magistraţilor instanţei supreme, că nu există suport probator pentru nicio acuzaţie din dosarul “Mătuşa Tamara”, în care fostul premier a fost achitat, şi că denunţătorul a avut “o revelaţie”. Procurorii au solicitat în acest caz audierea lui Mihai Tănăsescu şi a lui Emil Grigore, însă instanţa supremă a respins aceste solicitări.
Procurorul DNA a cerut, în dosarul “Mătuşa Tamara”, audierea în premieră a unui martor care poate oferi detalii despre cei 400.000 de dolari depuşi în contul Danei Năstase, solicitarea fiind însă respinsă de instanţă, ca de altfel toate probele invocate de acuzare şi apărare. Procurorul a mai spus că martorul Emil Grigore poate oferi lămuriri suplimentare în legătură cu suma de 400.000 de dolari depusă în contul Danei Năstase, precum şi despre existenţa unor bunuri de valoare dintr-un contract de vânzare-cumpărare.
Fostul premier a intrat în sediul instanţei supreme însoţit de doi poliţişti şi fără a fi încătuşat. La intrarea în sala de judecată, Adrian Năstase a fost aplaudat, potrivit România TV. În sală se află cei doi fii ai săi, Andrei şi Mihnea Năstase.
Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat luni de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care era acuzat de procurorii DNA de dare de mită.
Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut hotărâ