Peste 820 mii euro din fonduri europene au fost accesaţi de fermierii din localităţile partenere Grupului de Acţiune Locală Vrancea Sud – Est, în primele sesiuni din acest an. Avantajele accesării fondurilor europene au fost discutate de liderii locali ai comunelor partenere, care au participat, la sfârşitul lunii august, la sesiunea de „Training pentru dezvoltarea capacităţilor locale de animare, dinamizare şi obţinerea abilităţilor de a mobiliza potenţialul local“, organizată la Păltiniş. A fost o instruire referitoare la implementarea Planului de Dezvoltare Locală. GAL-ul „Vrancea Sud – Est“ este singurul iniţiat de o Cameră Agricolă din ţară şi beneficiază de un contract de finanţare în valoare de 2,8 milioane euro.
Reprezentanţii comunităţilor locale partenere în cadrul Grupului de Acţiune Locală „Vrancea Sud – Est“ au discutat, la sesiunea de la Păltiniş, despre beneficiile accesării fondurilor europene, strategia de implementare şi dezvoltare a teritorilor şi rolul pe care ar trebui să îl aibă liderii locali în mobilizarea şi dinamizarea potenţialului local. Celor 20 de persoane participante la seminarul de instruire le-a fost prezentat proiectul GAL-ului Vrancea Sud Est şi modul de implicare al acestuia în dezvoltarea zonei, a comunelor partenere.
Reprezentanţii comunităţilor locale au aflat care sunt măsurile de finanţare europeană ce pot fi accesate prin GAL, destinaţia lor şi sumele finanţate. Conducerea GAL-ului le-a explicat că o bună cunoaştere a strategiei şi modului de lucru a acestuia de către liderii locali, contribuie la accesarea fondurilor europene de un număr mare de fermieri, care îşi dau seama de beneficiile pe care le pot avea prin depunerea de proiecte pe măsurile finanţate. De aceea, este importantă promovarea măsurilor de finanţare prin fonduri europene, care poate aduce oamenii, beneficiarii fondurilor, în rela