Judecătorii au dat sentinţa definitivă: achitare pentru Adrian Năstase. Fostul premier a scăpat definitiv de acuzaţiile de luare de mită aduse de procurorii DNA în acest dosar.
UPDATE 19.00 Completul de cinci judecători a decis achitarea definitivă lui Adrian Năstase.
UPDATE Judecătorii urmează să se pronunţe definitiv în jurul orei 19 în acest caz.
UPDATE 15.00 Procurorii au cerut, în pledoaria finală, condamnarea la cinci ani de închisoare a fostului premier.
UPDATE: Adrian Năstase a declarat luni, în faţa magistraţilor Instanţei Supreme, că nu există suport probator pentru nicio acuzaţie din dosarul "Mătuşa Tamara".
"Acuzarea şi acuzaţiile se bazează pe o întâlnire ce nu a avut loc şi pe o înţelegere ce nu a existat; pe un denunţ al unei persoane aflate în executarea unei pedepse, care a şi fost eliberată după formularea denunţului făcut la peste cinci ani, când Genică Boerică a avut revelaţia acelei înţelegeri cu procurorii", a afirmat Năstase, cu referire la denunţătorul din acest dosar.
Adrian Năstase a ieşit azi din penitenciar pentru a participa la ultimul termen de judecată în dosarul "Mătuşa Tamara". Completul de 5 judecători urmează să se pronunţe în recursul făcut de procurori după achitarea din prima instanţă.
În dosarul „Mătuşa Tamara“, Adrian Năstase a fost acuzat că l-a numit pe Ioan Melinescu, şef al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor, pentru ca acesta să distrugă un dosar în care era vizată soţia sa, Dana Năstase.
În noiembrie 2000, fostul șef al Oficiului de combatere a Spălării Banilor i-ar fi contactat pe Adrian Năstase şi pe Ristea Priboi, consilier al acestuia, cărora le-ar fi comunicat că se află în lucru o lucrare având ca obiect depunerea în numerar a unei sume de 400.000 de dolari într-un cont al Danei Năstase, soţia fostului premier.
Procurorii au