Radu Zlati, un apropiat al fostului președinte interimar, dezvăluie tensiunile din partid. El admite că se coagulează o aripă ce dorește îndepărtarea liderului Sursa: Codrin Prisecaru
Eşecul la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu este tot mai greu de digerat în interiorul PNL. Pentru prima dată de la alegerea în funcţia de preşedinte al partidului, poziţia de lider a lui Crin Antonescu este contestată, se pare, în mod organizat.
Până acum, actele de disidenţă la adresa lui Antonescu au fost sporadice şi izolate. Datele problemei s-au mai schimbat, însă, în ultima vreme, iar acest lucru este dezvăluit de un apropiat al şefului PNL, Radu Zlati, fost consilier pe perioada cât a ocupat funcţia de preşedinte interimar. Întro postare pe blogul personal, Zlati a confirmat existenţa unei mase critice la adresa lui Crin Antonescu, care este în plină organizare.
Surse liberale au declarat pentru „Evenimentul zilei” că tensiunea din PNL a fost alimentată şi de faptul că, în această perioadă, se stabilesc candidaturile la Parlament, proces în care Antonescu acţionează discreţionar, încercând să-şi impună fidelii. Potrivit statutului PNL, preşedintele are ultimul cuvânt în privinţa celor care vor reprezenta partidul în alegeri. Cei care nu se află în graţiile şefului PNL se tem că, din moment ce USL scade în sondaje, nu vor fi suficiente locuri şi pentru ei. Ei speră ca, strângând rândurile, să poată negocia mai eficient.
Aceleaşi surse susţin că disidenţii au în vedere şi convocarea unui Congres extraordinar al PNL la începutul lui 2013, cel mai probabil în luna februarie, în care să forţeze debarcarea lui Crin Antonescu. Şansele lor ar putea creşte în condiţiile unui scor slab al USL la parlamentare, care să ducă, eventual, la pierderea guvernării, în urma unui refuz al lui Tra ian Băsescu de a nominaliza un premier de la USL.
Din c