Experţii în nutriţie au fost rugaţi să nominalizeze cele mai sănătoase alimente din toate timpurile.
În acest top au existat doar 50 de locuri disponibile însă lista s-a redus la un număr de 20 de produse, care au fost numite printre cele mai sănătoase alimente din lume, prezintă Huffingtonpost.com.
Mai departe puteţi descoperi care sunt cele 20 de alimente sănătoase pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consumăm şi ce efecte benefice au asupra organismului nostru.
1. Caise
Aceste fructe dulci cu o aromă de portocale au un conţinut bogat de potasiu, fibre şi vitaminele A şi C, precum şi de beta-caroten şi licopen.
Şi în timp ce caisele proaspete conţin mult potasiu, versiunea uscată a fructelor are mai mulţi nutrienţi. Cercetarea a sugerat şi că aceste fructe pot ajuta la reducerea riscului apariţiei cancerului la ficat, din cauza nivelului ridicat de vitamina E pe care îl au în compoziţie caisele.
2. Sparanghelul
Sparanghelul este plin de nutrienţi precum vitamina A, B6, C şi E, fier, potasiu, calciu, magneziu, crom şi fibre.
În plus, acesta conţine mult glutation, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi dăunători şi a cancerigenilor. De asemenea, potrivit studiilor, doar 140 de grame din această legumă conţine suficient acid folic pentru a satisface 60% din doza zilnică de nutrienţi recomandată.
3. Banane
Mulţi dintre noi suntem conştienţi că bananele sunt o sursă foarte bogată de potasiu, însă fructul galben conţine şi fibre şi vitaminele C şi B6.
Potasiul din banane este foarte bun pentru presiunea arterială şi muşchi şi vitamina B6 este indicată pentru nivelul zahărului din sânge. În plus, bananele au acelaşi efect în ceea ce priveşte exerciţiile fizice ca şi băuturile energizante.
Mai mult pe Financiarul
Experţii în nutriţie au fost rugaţi să nominalizeze cele mai sănătoase a