Preşedintele Comitetului Judeţean de Iniţiativă pentru formarea Camerei Agricole Judeţene va fi ales astăzi, ocazie cu care vor începe, efectiv, acţiunile de pregătire a alegerilor pentru desemnarea conducerii Camerei Agricole. Acestea avea loc la începutul lunii octombrie.
Reprezentanţii desemnaţi de formele asociative au fost numiţi în funcţii prin decizii ieri, de Comitetul Naţional de Iniţiativă. Din Comitetul Judeţean fac parte subprefectul Cristi Misăilă, directorul Direcţiei Agricole Costică Neaţă, Ionel Todirică, din partea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, precum şi opt reprezentanţi ai formelor asociative, respectiv Alexandru Cotea, Costel Ichim, Marian Puiu, Mihai Boboc, Ion Repede, Laurenţiu Cioarec, Nicolae Herchea şi Georgeta Motoşcă.
Propunerile au fost făcute de formele asociative din domenii precum agricultură, industrie alimentară, silvicultură şi conexe. Comitetul Judeţean va funcţiona la parterul Direcţiei Agricole, într-un birou pus la dispoziţie de această instituţie. De menţionat că funcţiile din cadrul Comitetului Judeţean nu sunt remunerate. Practic, fiecare membru al comitetului lucrează voluntar şi trebuie să participe la şedinţele convocate de câte ori este nevoie. Cel mai probabil, în funcţia de preşedinte va fi ales subprefectul Cristi Misăilă, ţinând cont că urmează o perioadă în care trebuie pregătite alegerile pentru Camerele Agricole şi este nevoie de o persoană cu experienţă şi care să aibă autoritate în faţa edililor din localităţile judeţului.
După alegerea preşedintelui Comitetului Judeţean de Iniţiativă urmează ca APIA, ITRSV, dar şi Ocoalele Silvice private să comunice listele cu persoanele care deţin suprafeţe de teren agricol sau de pădure şi care ar urma să facă parte din listele electorale, votul urmând a avea loc pe 7 octombrie. Listele trebuie trimise în format electronic şi