La Festivalul international de film "Mostra di Venezia", care se desfasoara in prezent in Italia, a fost prezentat, in afara competitiei, filmul tanarului regizor Henry-Alex Rubin, numit "Disconnect". Un avertisment dur legat de tehnologia care a ajuns sa ne controleze intreaga viata.
Telefonul suna, conversatia pe chat este in plina desfasurare, pe fundal se aude zgomotul televizorului... Bine ati venit in lumea moderna in care toata lumea este ultraconectata, dar in care nimeni nu mai are timp sa asculte ce spune cel de langa el, comenteaza 7sur7.be.
"Disconnect" vorbeste cu inteligenta despre toate acestea si a fost foarte aplaudat la Festivalul de film de la Venetia. Este un film la sfarsitul caruia iti poate veni ideea de a-ti anula contul de Facebook si de a-ti inchide iPhone-ul. Filmul are caracteristicile unui thriller, prezentat sub forma unor "patanii" ale unor personaje diferite, care se intersecteaza si care intretin suspansul pe parcursul intregii vizionari.
O jurnalista de televiziune face o ancheta despre minorii care incercau, prin intermediul chat-ului, sa obtina diverse sume de bani. Ea se ataseaza de unul dintre copii, care incepe sa-i faca marturisiri. Calvarul incepe cand intervine FBI-ul: jurnalista este invinuita ca i-a oferit bani baiatului, iar situatia respectiva da peste cap viata femeii si distruge increderea copilului.
paralel se desfasoara o alta poveste, despre un cuplu in doliu, dupa decesul unicului copil. Afectat, barbatul se instraineaza de sotia sa, iar aceasta incearca sa-si mentina moralul discutand pe retelele de socializare cu oameni aflati in situatii similare. Intr-un moment de slabiciune, femeia dezvaluie conturile bancare pe Internet, iar cuplul se trezeste ruinat.
Este prezentata si povestea unui adolescent singuratic, caruia ii placea sa asculte muzica. Acesta pr