În urma accidentului de duminică din sud-estul Franţa în care a fost implicat un autocar românesc, 34 de pasageri se află în continuare internaţi în spitalele din departamentul Var.
Consulul General al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a anunţat, potrivit Agerpres că 4 persoane se află la reanimare, 15 sunt spitalizate şi urmează să fie supuse unor intervenţii chirurgicale, iar alte 15 ar putea fi externate în curând, iar 8 au părăsit deja spitalul. Acesta a adăugat că răniţii de la reanimare se află într-o stare mai bună.
Pe de altă parte, ancheta jandarmeriei franceze continuă, sub autoritatea parchetului din Draguignan, care va decide miercuri, 5 septembrie, asupra unei eventuale urmăriri judiciare. Pentru stabilirea cât mai exactă a împrejurărilor accidentului, mărturiile pasagerilor vor fi foarte importante.
Din informaţiile oferite de poliţia locală reiese că autocarul a fost sigilat, urmând să fie supus unei expertize tehnice. Discurile cronotahografului, aparatul care înregistrează viteza autovehiculului şi timpul de condus al şoferilor, au fost şi ele confiscate. Pe plan medico-legal, a fost efectuată autopsia fetiţei în vârstă de un an şi jumătate decedate. Autopsia este singura care poate stabili cu certitudine o relaţie de cauză-efect între accident şi decesul copilului. În ceea ce priveşte originea accidentului, expertiza tehnica urmează să stabilească dacă explozia pneului din faţă-stânga a fost cauza sau consecinţa sa, mai notează Var-Matin.
În urma accidentului de duminică din sud-estul Franţa în care a fost implicat un autocar românesc, 34 de pasageri se află în continuare internaţi în spitalele din departamentul Var.
Consulul General al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a anunţat, potrivit Agerpres că 4 persoane se află la reanimare, 15 sunt spitalizate şi urmează să fie supuse unor intervenţii chirurgicale, iar