„Disconnected”, prezentat pentru presă la Festivalul de film de la Veneția, te face să renunți la iPhone sau Facebook și să reînveți importanța contactelor între oameni fără medierea tehnologică. Telefonul sună, ferestrele de chat pe Internet clipesc pe ecranele calculatoarelor, zgomotul televizorului se aude dintr-o cameră. Bine ați venit în lumea modernă, unde toți oamenii sunt superconectați, dar unde nimeni nu mai știe cum să asculte cu adevărat.
Filmul „Disconnected” vorbește despre asta cu inteligență și a fost foarte aplaudat la finalul proiecției pentru presă. Ieși de la acest film cu dorința de a renunța la iPhone și de a anula contul pe Facebook, pentru a te reconecta cu ceea ce este real, palpabil, comentează 7sur7.
Este povestea unei jurnaliste de televiziune care lucrează la o anchetă despre minori și Internet. Un interviu va fi începutul coșmarului. Intră pe fir și FBI, care o somează să-și dezvăluie sursele, vieți sunt bulversate.
Mai este un cuplu, în doliu după pierderea unicului copil. Bărbatul aproape că nu îi mai vorbește soției, de la moartea copilului lor, ea își caută consolarea pe Internet discutând cu necunsocuți care au trecut și ei printr-o pierdere tragică. Rezultatul: i se află datele bancare, de pe Internet, iar cuplul este ruinat.
Mai avem povestea unui băiat solitar, care primește un mesaj pe Facebook de la o anume Jessica. Pe parcursul discuțiilor, ei fac un schimb de fotografii mai îndrăznețe, numai că Jessica nu există: contul a fost creat de doi băieți de la școală, care voiau să își bată joc de adolescent. Când primesc fotografiile, ei decid să le transmită tuturor colegilor. Actul lor idiot va avea o consecință dramatică.
„Disconnected” este un fel de avertisment pentru generația Internet, amintește că legăturile virtuale, parte acum a banalului cotidian, pot fi periculoase. Aici, Internetul distruge