Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 4-17 septembrie, în fiecare regiune a ţării.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Vremea se va menţine în general caldă pentru acestă perioadă a anului, exceptând intervalul 6…10 septembrie, când temperaturile minime vor coborî sub 14 grade, iar cele maxime nu vor mai depăşi, în medie, valoarea de 28 de grade. Începând cu 12 septembrie şi până la sfârşitul perioadei de prognoză, maximele vor fi între 28 şi 30 de grade.
Va ploua în general slab şi în puţine zile, cu o probabilitate mai mare în zilua de 6 septembrie şi spre sfârşitul perioadei.
CRIŞANA
Vremea se va răci între 5 şi 9 septembrie , media temperaturilor maxime urmând să coboare de la 30 de grade spre 24…26 de grade. Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de normalul perioadei.
Valorile termice minime vor fi în scădere până spre 9..10 septembrie, media acestora urmând să fie de 10…12 grade, apoi vor creşte spre 14 grade.
Va ploua slab în 6 septembrie, iar după data de 14 septembrie există probabilitatea apariţiei unor ploi care să fie, izolat, mai importante cantitativ.
TRANSILVANIA
Valorile termice se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile, precum şi în a doua parte a intervalului. Între 7 şi 11 septembrie, un proces de răcire va determina coborârea maximelor spre 22…24 de grade şi a minimelor sub 10 grade.
În 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ exti