Nicio urma de sange. Niciun martor care sa fi vazut crima. Nicio dovada, in afara de recunoasterea faptei, la un an si jumatate dupa comiterea ei. Probatoriul contine un proces verbal de cercetare la fata locului, cateva planse cu fotografii din casa, acte medico-legale ce atesta ca victima era sanatoasa, declaratii de martori, declaratii de inculpat, un DVD pe care sunt inregistrate declaratiile celor doi inculpati si operatiunile de scotocire, cazierul judiciar si prezentarea materialului de urmarire penala. Noua din zece procurori ar tine si acum dosarul in sertar. Nu s-ar risca sa-l trimita in instanta. Iar doi criminali ar fi in continuare in libertate, bucurandu-se de viata. Procurorul Cristea Moise, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita, a avut insa determinarea si curajul de a-i pune sub acuzare. Pentru ca nicio crima n-ar trebui sa ramana nepedepsita!
Viata din canton
Tunde-Maria avea 19 ani. La 15, cand a ramas insarcinata cu fetita, a renuntat la scoala. Cea mica purta in certificatul de nastere numele tatalui: Biro Timea-Maria, insa Tunde avea sa se desparta de el. Traia cu fetita in casa parintilor ei, din Sarmas (judetul Harghita). Prin 2005 l-a cunoscut pe Bocskai Zsolt, care era din acelasi sat. El avea 28 ani, terminase 11 clase si se angajase ca revizor CFR. Parintii lui n-au fost de acord cu relatia lor, insa Tunde a ramas gravida si in iulie 2006 a adus pe lume al doilea copil, un baietel. In septembrie 2006, Tunde si Zsolt se casatoresc si se muta cu copiii in cantonul CFR din Toplita, unde traiesc izolati. Foarte rar le calca pragul prietenii sau rudele.
Timea era adesea batuta de tatal ei vitreg, suparat ca ea asculta mai mult de mama ei decat de el. Vecinii o vedeau adesea pe fetita plina de vanatai insa, atunci cand intrebau ce-a patit, parintii spuneau ca a cazut si s-a lovit. In procesul la care cei doi au fos