Dacă şi-ar pune minţile laolaltă, probabil că ar putea într-o zi să conducă lumea. Deocamdată, se mulţumesc să facă afaceri, să fie angajaţi sau să predea la catedră. Vorbim despre membrii societăţii MENSA, o asociaţie care îi reuneşte pe cei mai inteligenţi oameni de pe planetă. Printre aceştia, 300 sunt români. Doar doi la sută dintre oameni ar avea coeficientul de inteligenţă necesar pentru a accede, adică minim 132. MENSA are 150 de mii de membri din 100 de ţări.
„Nu văd ţara chiar atât de închisă la culoare”
Florin are 31 de ani şi un coeficient de inteligenţă peste medie: 160. Şi-a dat seama de capacităţile sale încă din liceu, când putea să memoreze mai mult decât colegii săi. A reuşit în sectorul IT, unde şi-a deschis propria afacere. Momentul cel mai important al vieţii sale a fost ziua când şi-a luat certificatul MENSA.
„Am vrut să văd cât de sus sunt din punct de vedere al inteligenţei. Practic, intrarea în MENSA a fost ca o confirmare”, a declarat Florin Oreviceanu – administrator IT.
O confirmare care, însă, nu i-a adus niciun ban în buzunar. Altele sunt avantajele acestui certificat.
„Nu vei putea intra în orice grup, oriunde, să discuţi despre fizică cuantică sau despre rolul divinului în dezvoltarea umanităţii. Ştiu că întotdeauna pot să împing discuţia sau nivelul discuţiei mult peste. Mă ajută că pot să înţeleg foarte repede aproape orice”, a mai spus acesta.
Şi-a surprins cu adevărat colegii atunci cînd le-a spus că refuză să plece din ţară.
„Nu neapărat din patriotism. Dar sincer? Nu văd ţara chiar atât de închisă la culoare. Decizia mea a fost de-a rămâne”, a mai afirmat bărbatul.
Mai mult pe DIGI24
Dacă şi-ar pune minţile laolaltă, probabil că ar putea într-o zi să conducă lumea. Deocamdată, se mulţumesc să facă afaceri, să fie angajaţi sau să predea la catedră. Vorbim despre membrii societăţii