Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate pentru proiectul pe care vrea să-l deruleze firma Interagro, societate controlată de omul de afaceri Ioan Niculae.
În locul Regiei Autonome a Tutunului din București ar urma să fie construite un parc cultural, un cartier rezidențial dar și două clădiri cu 30 și una cu 35 de etaje.
În ceea ce privește turnul de evacuare a fumului și clădirea din cărămidă a fostei fabrici, situate pe bulevardul Regiei nr.2, acestea ar urma să fie păstrate, iar spațiul din fața clădirii vechi, în care se află și turnul de evacuare a fumului, să fie acoperit cu o copertina transparentă și astfel să se transforme într-o piațetă urbană acoperită.
Beneficiarul proiectului este firma Interagro, al cărei acționar majoritar este controversatul om de afaceri Ioan Niculae, cunoscut pentru datoriile uriașe pe care le are către Romgaz. Firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro este unul dintre principalii datornici ai Romgaz, se arată într-un raport al Fondului Proprietatea privind activitatea desfășurată de compania de gaze în 2011, citat de hotnews.ro.
InterAgro a devenit proprietarul terenului în urma privatizării controversate a Societătății Naționale Tutunul Românesc, din anii 2000 - 2001. Tranzacția suspectă dintre statul roman (prin Ministerul Agriculturii) și firma fostului ofițer de securitate a fost notată și în câteva telegrame Wikileaks. În una dintre ele, Ioan Niculae era printre cei cinci oligarhi care, în 2007, „continua să exercite o influență semnificativă în politica din Romania".
În prezent, Ioan Niculae și mai mulți directori din Romgaz sunt anchetați pentru subminarea economiei naționale și pentru favorizarea firmei InterAgro prin prețuri preferențiale la gaze.
Istoria fabricii de tutun
În perioada interbelică tutunul era monopol de stat, iar Casa Autonomă a Monopolurilor Regatului României