La nivel naţional se eliberează din ce în ce mai multe reţete electronice, iar medicii se simt deja obligaţi să folosească noul sistem de prescriere. În Dolj, numărul de astfel de reţete a crescut în ultima săptămână de la 4.400 la aproape 9.000, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) va trece din această lună şi la sancţionarea medicilor care nu introduc reţetele off-line în sistem.
Prescripţia în format electronic începe să ia, încet, încet, locul celei clasice. Dovadă stă numărul tot mai mare de reţete electronice emise şi eliberate la nivel naţional, după implementarea noului sistem. O creştere semnificativă a acestui număr s-a consemnat şi în Dolj, în special în ultima săptămână din august, când practic s-a dublat numărul de reţete electronice înregistrat până atunci în luna respectivă. Faţă de iulie, când 66 de medici din judeţul Dolj au prescris 632 de reţete electronice, în perioada 1-22 august numărul crescuse la 4.407 reţete, prescrise de 123 de medici, pentru ca, până la sfârşitul lunii august, în evidenţele CJAS să se înregistreze 8.902 reţete electronice, prescrise de 237 de medici. Şi la reţete eliberate în farmacii, lucrurile stau la fel: 295 de reţete de la 36 de farmacii (luna iulie), 2.449 de reţete electronice eliberate de 91 de farmacii (1-22 august), 5.432 de reţete electronice de la 119 farmacii (1-31 august).
„De luna aceasta se aşteaptă ca numărul de reţete electronice emise şi eliberate să crească şi mai mult. Dacă medicii mai întâmpină probleme, ele ţin mai mult de legătura la internet şi nu de sistem“, susţin reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj. „Menționăm că acum există şi posibilitatea ca o reţetă care înainte era prescrisă pentru 90 de zile să poată fi descompusă în trei reţete cu durata de tratament de 30 de zile fiecare, toate trei putând fi prescrise în aceeaşi zi, câte o reţetă pentru