Sindicatul anunţă ample mişcări de protest ca urmare a faptului că nu a fost acordat creditul de 40 de milioane de euro pentru asigurarea capitalului de lucru şi nu a fost majorat capitalul social prin conversie în acţiuni a creanţei AVAS.
„Stare de alertă şi insomnie" concluzionează un comunicat de presă trimis azi, 6 septembrie, de compartimentul de relaţii cu presa din Consiliul Judeţean Vâlcea făcând referire la faptul că Guvernul României nu a aplicat până la capăt măsurile de redresare ale societăţii. „Două memorii în mai puţin de o săptămână a adresat Primului Ministru Victor Ponta, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea împreună cu prefectul Mircea Nadolu şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frîncu, ambele corespondenţe urmărind să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor tot mai grave şi în continuă acutizare cu care se confruntă societatea Oltchim. Reprezentanţii autorităţilor publice locale au reiterat faptul că măsurile acceptate de Guvern pentru redresarea situaţiei de pe Platforma Chimică nu au fost aplicate până la capăt. Este vorba, pe de o parte, de acordarea de către statul român a unei garanţii de performanţă pe baza căreia Oltchim să poată contracta cei 40 milioane euro necesari pentru asigurarea capitalului de lucru. Pe de altă parte, altă măsură aprobată, dar nefinalizată, constă în majorarea capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS deţinută la societate, măsură la care, de altfel, s-a renunţat în ultimul moment prin schimbarea bruscă a procedurilor de privatizare", se spune în comunicatul CJ Vâlcea.
Privatizarea Oltchim este pusă sub semnul întrebării
Situaţia de la societatea vâlceană a devenit extreme de critică: „Oltchim a ajuns în situaţia de a-şi opri activitatea, ceea ce nu-i mai permite nici măcar să achite obligaţiile minimale băneşti aşa cu