Oficialul Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu, a fost pus în libertate după expirarea ordonanţei de reţinere emisă de procurorul Emil Moţa, iar o instanţă a Tribunalului Gorj a decis că propunerea de arestare preventivă nu se justifică. Familia i-a fost alături lui Dumitru Pârvulescu pe tot parcursul zilei de ieri. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova în termen de 24 de ore.
O reţinere spectaculoasă, dar cu care magistraţii Tribunalului Gorj nu au fost de acord considerând că nu sunt motive pentru arestare preventivă iar probele instrumentate de către procuror nu au fost suficient de credibile pentru a lua o măsură extremă, considerată excepţie de la regula cercetării în libertate aşa cum este prevăzut în lege. Ziua de ieri a început cu audierea omului de afaceri Săndel Lupulescu. Acesta, cel mai probabil a fost audiat ca martor. În scurt timp, a fost adus cu duba poliţiei şi Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, urmat de Dumitru Pârvulescu. Confruntarea dintre cei doi a durat mai bine de două ore după care, procurorul de caz a decis să propună magistraţilor arestarea preventivă: „Sunt total nevinovat. Mi-am făcut doar datoria corect pe banii statului. Sunt un tip cinstit, corect şi nu mi-e ruşine cu mine”. Ce nu te omoară, te întăreşte. Să ne aducem aminte că Gigi Becali a ajuns europarlamentar după o arestare din asta”, a spus Pârvulescu. Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, Dumitru Pârvulescu a răspuns: „La 55 de ani sunt încă tânăr!”.
Interceptări, fără număr
„Moda” interceptărilor nu se termină în ciuda criticilor, inclusiv guvernamentale ci, dimpotrivă, pare că este principalul mijloc prin care anchetatorii îşi constituie acuzarea. Surse judiciare susţin că şi de această dată în dosarul care măsoară aproape un metru, sunt zeci dacă nu sute de pagini cu interceptări telefonice şi