Mi-am reprimat mereu impulsul de a reactiona la minciunile starnite in jurul meu, considerand ca ele se demit de la sine (chiar daca unii se ocupa doar de a le lansa). In definitiv, tot ceea ce am facut este in acte inregistrate in arhive, de la perioada studentiei, la saptamanile din urma.
Aceste acte se pot consulta de catre orice om de buna credinta: de la lucrarea de doctorat, prima preluare a Scolii de la Frankfurt in Romania, trecand prin volumele mele "Anii reformei 1997-2000" (2007) si "Profilul si reforma universitatii clujene. Discursuri rectorale" (2011), la cartea care tocmai a fost tiparita in aceste zile, intitulata "Criza si dupa criza. Schimbarea lumii" (2012), ce se refera la ministeriatul de la externe. Aceste carti, precum si numeroase altele (aflate in multe biblioteci din lume), la care se adauga documentele de rigoare, dau seama de angajamentele mele publice, de la cel de universitar, trecand prin cele de decan, prorector si rector (aproape doua decenii), la cele de ministru al educatiei nationale si ministru al afacerilor externe al Romaniei.
Cine vrea sa judece echitabil are la dispozitie datele necesare. Se stie ca este matur sa judecam pe fapte si nu pe zvonuri sau elucubratii. Din nefericire, la noi, se citeste tot mai putin si se vorbeste tot mai mult la intamplare. De aceea, ma vad nevoit sa amintesc, fie si in treacat, ca monografii si tratate precum cele pe care am izbutit sa le produc - "Rationalitate, comunicare, argumentare" (1991), "Introducere in filosofia contemporana" (2002), "Relativismul si consecintele sale" (1998), "Reconstructia pragmatica a filosofiei" (1998), "Religia in era globalizarii" (2001), "Filosofia unificarii europene" (2003), "Filosofia lui Habermas" (2005), "Argumentarea" (2009), "Fratii mai mari. Intalniri cu iudaismul" (2010),"Universitatea secolului XXI" (2012), "Absolutul astazi. Teologia si f