Chiar ne cred dobitoace? Cercetători din SUA susţin că nu există diferenţe între mâncarea organică şi cea “normală”, adică plină de pesticide, chimicale şi hormoni.
Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Stanford, California, consideră că aceste produse nu sunt nici mai nutritive şi nici nu vor îmbunătăţi sănătatea consumatorului faţă de legumele şi fructele crescute cu pesticide şi chimicale, chiar dacă scot mai mulţi bani din buzunarele consumatorilor. Studiul menţionează şi că nu au fost găsite dovezi privind lipsa pesticidelor în produsele organice, dar acestea erau la un nivel mai mic.
În orice caz, aceste “studii” recente lasă impresia că producătorii (de multe ori, multinaţionale) şi “cercetătorii” cumpăraţi cred că toţi consumatorii sunt nişte tâmpiţi, sclavi ai produselor lor cancerigene.
Să mai enumerăm nişte “mari descoperiri” ale cercetătorilor:
1. Apa nu hidtratează. Ce mai mare gogoriţă decoperită de studiile comandate de UE şi transformată în legislaţie este aceea că apa nu hidratează. Toată lumea a învăţat la şcoală că, dacă îţi este sete, înseamnă că eşti deshidratat, adică a scăzut nivelul apei din organism.
2. Prejudiciul adus de mere sănătăţii dinţilor este de patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile răcoritoare carbogazoase. De asemenea, vinul şi berea blondă cresc riscul deteriorării danturii, susţine o echipă de experţi britanici. Concluzia: Beţi la greu Colca-Acidulat !
3. După o serie de cercetări, stomatologii europeni au ajuns la concluzia că vinul alb are o influenţă foarte negativă asupra smalţului dinţilor. S-a dovedit că el conţine acizi care distrug dinţii. Aceste componente acţionează asupra smalţului şi distrug calciul şi fosforul din el.
Autorul studiului privind produse organice, doctorul Dena Bravata, a explicat concluziile cercetării: “Nu