* cursurile sunt susţinute de Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România
În perioada 10 - 13 septembrie, la Brăila, va avea loc un foarte interesant curs despre arta degustării vinurilor. Se vor preda module de: producerea vinurilor, spumantelor, distilatelor, degustarea vinurilor, de comportament în restaurant şi de drepturi şi îndatoriri ale consumatorilor. Aceste noţiuni vor fi explicate pe înţelesul tuturor de către Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România. El a precizat că doreşte să promoveze consumul moderat de vin asociat cu preparate specifice fiecărui soi în parte. "Asocierea vinului cu mâncarea este specialitatea unui somelier şi poate face diferenţa între o cină elegantă şi o cină la care am mâncat bine ori am băut bine", a spus Marian Tomofti. În fiecare seară, între orele 19.00 şi 22.00, la Şcoala "Bella Italia" se vor degusta minim şase vinuri şi se vor efectua teste de depistare a aromelor din vinuri şi ale aromelor din trusa specială de somelier. "Vinul a rămas pentru consumatorul român o băutură alcoolică. Dorim să demonstrăm, prin proiectul nostru, adevărata faţă a vinului. Sper din tot sufletul să reuşim, iar consumatorul să ajungă să cunoască partea frumoasă a acestuia: aliment, medicament, creator de exuberanţă, purtător de cultură, istorie şi artă", a mai spus Marian Timofti. El are o vechime în domeniu de 20 de ani. A absolvit cursurile de somelier în Italia, la Siena, şi este membru al unei organizaţii de profil din Toscana. Acest curs face parte din programul "Şcoala Vinului". Înscrieri se pot face pe adresa: office@osr2011.ro.
* cursurile sunt susţinute de Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România
În perioada 10 - 13 septembrie, la Brăila, va avea loc un foarte interesant curs despre arta degustării vinurilor. Se vor preda module