Timp de zece zile, în perioada 24 august - 2 septembrie, comuna Stănişeşti, locul de naştere al artistului băcăuan George Apostu, a fost centrul de sculptură al Moldovei.
Asociaţia de Prietenie româno-franceză - filiala Bacău, împreună cu Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Primăria Stănişeşti a organizat prima ediţie a Şcolii de vară de artă plastică „Împreună cu George Apostu, la el acasă", la care au luat parte profesori şi sculptori din ţară.
Ana Maria Negara, Asandei Simion şi Titus Ivan de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, sub îndrumarea conferenţiarului universitar dr. Ilie Bostan, au realizat lucrări din lemn de stejar.
Acestea au fost amplasate în grădina casei memoriale „George Apostu" din Stănişeşti, loc în care marele artist s-a născut şi a creat în timpul vieţii.
Click pe colaj pentru mai multe imagini!
„La acest eveniment au participat peste 80 de persoane, care au luat contact cu opera şi locul în care a trăit George Apostu. Totodată, ne-am bucurat de prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, Dumitru Brăneanu, care a finanţat mare parte din proiect dar şi de artişti renumiţi precum George Zărnescu sau Crăiţă Mândră", a precizat Dinu Apostu, nepotul sculptorului băcăuan, şi preşedintele Asociaţiei de Prietenie româno-franceză - filiala Bacău.
Tabăra de creaţie va fi organizată şi în anii viitori
„Această şcoală de vară dedicată marelui sculptor George Apostu va deveni o tradiţie în comuna noastră. Veşnicia s-a născut la sat, iar noi avem datoria de a promova valorile culturale româneşti şi numele acestui mare artist care s-a născut şi a creat în comuna noastră", a spus Bogdan Popa, primarul comunei Stănişeşti.
Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ!