Sindicaliştii din Televiziunea Publică s-au întâlnit, marţi, cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru a discuta pe marginea situaţiei de la TVR, după cum ne-a spus Ion Popes-cu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale "Meridian".
Domnia sa ne-a spus că reprezentanţii Parlamentului au solicitat un nou program de redresare economică a instituţiei media, care să fie realizat de sindicalişti.
Ion Popescu ne-a precizat: "Am prezentat în faţa celor doi preşedinţi motivul pentru care ne aflăm la întâlnire, res-pectiv faptul că vor fi disponibilizări masive în TVR, iar ei ne-au spus că nu aceasta este intenţia Guvernului şi a Parlamentului şi că, în consecinţă, este nevoie de un alt program de redresare, pe care să-l facem noi".
Preşedintele "Meridian" ne-a specificat că noua strategie ar trebui să prevadă, printre altele, reducerea cos-turilor din televiziune, apreciind că eşalonarea pe şapte ani a datoriilor TVR, stipulată în planul actual de redresare, este un lucru bun.
Ion Popescu ne-a mai spus: "Noul program va trebui să conţină o prevedere potrivit căreia televiziunea să-i acţioneze în judecată pe foştii manageri, sub conducerea cărora au fost înregistrate pierderi, pentru ca ei, împreună cu directorii cu care au lucrat, să plătească aceste datorii".
Televiziunea Publică a trecut de pe profit pe pierdere în anul 2006, sub mandatul lui Tudor Giurgiu, care a condus TVR între anii 2005 şi 2007.
În opinia sa, cauzele ce au stat la baza acestui lucru sunt aproximativ aceleaşi ca şi cele invocate de cei care i-au urmat la conducerea televiziunii: scăderea continuă a numărului de plătitori ai taxei TV, neindexarea valorii acesteia cu nivelul inflaţiei şi aplicarea TVA la plata licenţelor de filme. Alte fapte care au împins Televiziunea publică spre marginea prăpastiei au fost, potrivit domnului Giurgiu, împărţirea "E