Grâul încolţit este considerat un aliment – minune, care joacă un rol esenţial pentru organismul uman. Conţine vitamine, minerale şi substanţe nutritive care stimulează creşterea şi dezvoltarea celulară. Grâul încolţit este indicat în tratarea a numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate şi este sigur şi pentru femeile însărcinate.
Ce este grâul încolţit
Grâul încolţit sau germenii de grâu reprezintă seminţe vii de grâu. Aceşti germeni de grâu conţin numeroase vitamine şi minerale esenţiale pentru organismul uman. Este foarte bogat în complexul de vitamine B, care joacă un rol decisiv în dezvoltarea celulară. Grâul încolţit este bogat în fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, K, D, PP, dar şi enzime şi hormoni vegetali, benefici pentru sănătate.
Beneficiile grâului încolţit
Grâul încolţit este considerat de specialişti un aliment – minune, un adevărat „ou” vegetal. Conţine toate elementele necesare dezvoltării şi funcţionarii organismului. Grâul încolţit este recomandat pentru o serie de afecţiuni şi probleme de sănătate.
Iată pentru ce este indicat grâul încolţit:
- creşterea şi dezvoltarea organismului;
- boli de piele;
- acnee;
- eczeme;
- îmbătrânire prematură;
- afecţiuni hepatice;
- reglarea greutăţii corporale;
- tromboflebită;
- artrită;
- tumori stomacale;
- cancer;
Cura cu grâu încolţit
Pentru a obţine rezultate vizibile, cura cu grâu încolţit trebuie urmată timp de 3-4 luni. Primele efecte ale consumului de grâu încolţit apar după 2-4 săptămâni. Grâul încolţit trebuie consumat zilnic, în doze de 3-6 linguriţe pe zi pentru adulţi şi 1 – 3 linguriţe pentru copii. Germenii de grâu încolţit se consumă dimineaţa, pe stomacul gol. Grâul încolţit se mărunţeşte, cu ajutorul unui blender sau al maşinii de tocat, şi poate fi consumat cu miere. Prin