Ovidiu Cupşa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a susţinut ieri o conferinţă de presă, după aproximativ trei luni de la preluarea conducerii instituţiei. În acest context, Cupşa a vorbit despre indicatorii economici ai CERONAV la 31 august, despre bilanţul de activitate al centrului, dar şi despre lansarea editurii CERONAV.
CERONAV nu este afectat de criză
Astfel, potrivit declaraţiilor directorului general, în perioada 1 ianuarie 2012 - 31 august 2012 s-a înregistrat o creştere cu aproximativ 29% a numărului de cursuri organizate de CERONAV, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, există şi o creştere a veniturilor: 18.824.000 de lei pentru perioada 1 ianuarie - 31 august 2012, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut - 16.031.000 de lei. Ovidiu Cupşa a menţionat: „CERONAV nu este afectat de criza economică, iar asta se datorează faptului că piaţa maritimă internaţională este în creştere".
Proceduri preliminare
În continuare, directorul general a explicat că reorganizarea CERONAV este rezultatul dorinţei de flexibilizare, dar şi al „nevoii de a avea o companie naţională". Din acest punct de vedere, Cupşa a explicat că în prezent se lucrează la un studiu de fezabilitate în vederea reorganizării CERONAV şi „a identificării direcţiilor de dezvoltare pe plan naţional şi internaţional". Prima etapă a studiului ar urma să fie finalizată până pe 15 septembrie. „Cel mai important punct este reorganizarea CERONAV-ului. Din cauza pieţei internaţionale, care este din ce în ce mai agresivă în acest domeniu şi datorită posibilităţii ca, la un moment dat, să se liberalizeze piaţa naţională de formare profesională în domeniu, avem nevoie de o politică mult mai flexibilă de preţuri, o politică mai flexibilă de angajări, de formare a bugetelor, de tot ceea ce în