În perioada verii cantitatea de deşeuri colectată pe cap de locuitor a fost de 1,12 kg/cap locuitor/zi, cantitate dubla, în comparaŢie cu o lună de primăvară.
În ultimul an, Romprest a investit aproximativ 5 milioane de euro, având planificată, până la finalul lui 2012, o investiţie suplimentară de 3,5 milioane de euro în utilajele necesare activităţii. Pentru perioada de vară a crescut numărul de utilaje EURO 5 necesare activităţii desfăşurate în timpul verii. Astfel, compania a achiziţionat măturători stradale (pentru străzi principale şi secundare), cisterne, hack-uri, gunoiere, vidanje, skip-loader şi aspiratoare stradale. Romprest a achiziţionat şi primul utilaj hibrid din România, care reduce consumul de combustibil cu până la 20% prin utilizarea energiei de frânare pentru încărcarea acumulatorilor. Pentru desfăşurarea activităţii de salubritate, Romprest foloseşte peste 300 utilaje: gunoiere, unimoguri, autoutilitare, măturători stradale, basculante, portcontainere, cisterne, hack-uri - abrollkipper etc.
Începând cu 1 iunie, pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii de salubritate, Romprest a intensificat ritmul de colectare a deşeurilor la nivel naţional. De exemplu, în Bucureşti deşeurile au fost ridicate zilnic din zonele centrale şi de minim 5 ori pe săptămâna de la populaţie/asociaţii de locatari, comparativ cu lunile martie-mai 2012, când deşeurile sunt colectate de maxim 3 ori pe săptămână de la populaţie/asociaţii de locatari şi zilnic din zonele centrale. În perioada verii cantitatea de deşeuri colectată pe cap de locuitor a fost de 1,12 kg/cap locuitor/zi, cantitate dubla, în comparaŢie cu o lună de primăvară.
În ultimul an, Romprest a investit aproximativ 5 milioane de euro, având planificată, până la finalul lui 2012, o investiţie suplimentară de 3,5 milioane de euro în utilajele necesare activităţii. Pentru perioada de vară a