UPDATE:
"În 2009, 2010, 2011 Bacalaureatul s-a susţinut pe probele care se vor susţine şi în acest an şcolar, 2012- 2013. Adaugă în plus diploma de Bacalaureat şi examenul de Bacalaureat profesional, pentru cei care se reorientează spre piaţa muncii", a precizat Ecaterina Andronescu.
Potrivit membrilor Comisiei de învăţământ din Senat, legea privind modificarea Ordonanţei care gestionează examenul de Bacalaureat urmează să fie înregistrată la Biroul Permanent şi va intra în dezbaterea plenului, cel mai probabil, în şedinţa de lunea viitoare.
Astfel, absolvenţii de liceu care nu vor să meargă la facultate vor susţine acest tip de Bacalaureat, în timp ce tinerii care îşi doresc studii superioare vor opta pentru Bacalaureatul naţional.
Hotărârea cu privire la modificarea Legii Educaţiei a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţă, la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
"Am gândit să îi adăugăm bacalaureatului o componentă privind bacalaureatul profesional, care nu dă drept de acces pe învăţământul superior, dar dă drept pe piaţa muncii", declara zilele trecute ministrul Educaţiei, precizând că acest bacalaureat profesional rămâne la opţiunea elevului şi a părinţilor.
Potrivit Ecaterinei Andronescu, bacalaureatul profesional are comun cu bacalaureatul naţional probele de competenţă, apoi cei care optează pentru această variantă trebuie să susţină un proiect, o probă practică şi un examen scris la educaţia antreprenorială, care este comună tuturor liceenilor.
"Dacă cineva a optat într-o sesiune numai pentru bacalaureatul profesional şi dacă peste o sesiune se răzgândeşte şi vrea în învăţământul superior, dă diferenţa şi poate să îşi continue cariera profesională", a mai spus Andronescu.
UPDATE:
"În 2009, 2010, 2