"Cine decide orientarea strategică a României?" (România Liberă), "Ce-a rămas din protestele de la Universitate: o mare plictiseală" (Adevărul), "Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certifcat de handicapat cărora Guvernul Boc le-a luat drepturile pe motiv de fraudă" (Gândul)
Reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti a repus pe tapet întrebarea cheie care a generat inclusiv conflictul ce a dus la suspendarea preşedintelui
Cine decide orientarea strategică a României? (România Liberă).Dilema aceasta descrie perfect situaţia actuală, de sciziune fundamentală la vârful conducerii statului. Asigurările date de preşedintele Băsescu că România îşi va continua drumul spre Vest şi că „ceea ce nu ne distruge ne face mai puternici" nu sunt suficiente să risipească îndoielile aliaţilor privind situaţia din România, iar semnalele lansate de Victor Ponta şi Titus Corlăţean sugerează că aceştia nu au abandonat intenţia de a juca un rol de protagonişti în politica externă a României, ameninţată de pericolul scindării între agenda „pro-Vest" a lui Băsescu şi tendinţa către Est a USL. Se aprinde fitilul în PNL (România Liberă)
Partizanii lui Călin Popescu Tăriceanu şi cei ai lui Ludovic Orban strâng rândurile în unele filiale PNL din Ardeal, încurajaţi fiind şi de ecourile eşecului USL la referendumul pentru demiterea şefului statului. Cele mai vizibile „mişcări de trupe" sunt în filialele Cluj, Alba şi Arad. PSD se desparte de "bucile rozalii" ale prezidenţiabilului Antonescu (Evenimentul Zilei)
Mircea Marian consideră că “unul din cele mai neplăcute lucruri care cred că i se pot întâmpla unui om este să fie concediat în timp ce se află în vacanţă. Şi, chiar dacă nu au luat o decizie formală, chiar dacă public proclamă indestructibilitatea frăţiei dintre Ponta şi Antonescu, liderii social-democraţi au realizat că trebuie să scape de