Două exploatări miniere, EMC Jilț și EMC Roșia, rămân fără aparat TESA propriu, urmând să fie comasate cu unitățile de la Motru și Rovinari. EMC Berbești a scăpat necomasată în proiectul de restructurare al administrației CEO. Informațiile au fost obținute pe surse oficiale.
Despre ce se va întâmpla cu șefii care vor rămâne fără obiectul muncii, nu se știe cu precizie. Surse oficiale declară că aceștia vor deveni, „în cel mai rău căz”, adjuncții directorilor Vasile Râbu (EMC Motru) și Alexandru Braia (EMC Rovinari).
Fără schimbări la Berbești
La cârma EMC Jilț a rămas, și după înființarea CE Oltenia, Ion Paraschiv. Unitatea lui se va „lipi” de EMC Motru, condusă de fostul vicepreședinte al CJ, Vasile Râbu. Paraschiv „riscă” să ocupe locul secund, adică să devină director adjunct. De asemenea, EMC Roșia, care va fi comasată cu EMC Rovinari, este condusă de Moise Matyas, care, după toate probabilitățile, va deveni adjunctul directorului EMC Rovinari, Alexandru Braia. EMC Berbești scapă de comasare, conducerea neriscând nicio schimbare.
Salarii mai mici
Întrebați despre ce înseamnă concret comasarea exploatărilor și dacă acestea duc la o reducere autentică de posturi, responsabilii din sistem au declarat: „Clar se reduce numărul de șefi. Din doi directori, rămâne unul, la fel și în cazul șefilor de resurse umane sau în cazul directorilor tehnici. Ei coboară o treaptă mai jos probabil, adică devin șefi de departamente, șefi de servicii, ingineri șefi. De asemenea, și salariul scade în funcție de treaptă. Un director primește o anume leafă, iar dacă devine șef de departament, salariul scade automat. Deocamdată sunt doar speculații, fiindcă nimeni nu ne spune nimic. Te trezești cu decizia de la vârf și atât”, spun sursele.
Două exploatări miniere, EMC Jilț și EMC Roșia, rămân fără aparat TESA propriu, urmând să fie comas