Mulţi dintre cei care şi-au vândut maşinile au ajuns să fie amendaţi şi executaţi abuziv de statul român din cauza abaterilor săvârşite de noii proprietari.
Bucureşteanul Cătălin T. a decis, la începutul acestui an, să îşi vândă autoturismul marca BMW. Pe 19 martie el a încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu Alexandru Udrea.Toate bune şi frumoase timp de aproape patru luni. Pe 5 iulie, el a primit acasă un proces-verbal prin care era anunţat că pe 16 iunie autoturismul în cauză (cel pe care îl vânduse în martie) a fost depistat circulând fără rovinietă pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2), la km 144 (în apropiere de Feteşti). Pentru aceasta, cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România
(CNADNR) l-au înştiinţat că trebuie să plătească o amendă contravenţională de 250 lei, întrucât în baza lor de date el figura ca proprietar al maşinii. Asta în condiţiile în care Ionel a mers pe 19 martie să îşi radieze maşina, pentru a nu mai plăti impozit, în aceeşi zi în care a şi vândut-o.
Pe lângă amenda contravenţională, el era anunţat că trebuie să plătească şi contravaloarea tarifului de despăgubire către CNADNR (care e aproape echivalent cu rovinieta pe 12 luni, n.r.), de 28 euro, adică de 125 lei, şi să se prezinte în termen de 15 zile cu documentele justificative de plată la sediul unităţii CESTRIN (din cadrul CNADNR), din Bucureşti. Pentru a contesta cele imputate, el avea dreptul să depună o plângere, în termen de 15 zile de la data comunicării procesului-verbal, la judecătoria pe raza căreia s-a săvârşit contravenţia semnalată de CNADNR, adică în Feteşti. Cum lui Cătălin i s-a părut total deplasat să depună o plângere tocmai în Feteşti, pentru o faptă de care nu era deloc vinovat, el riscă acum executarea pentru plata sumelor imputate.
Acest caz nu este singular, cu siguranţă sunt mulţi români care şi-au vâ