Tocmai ţi-ai găsit un loc de muncă şi vrei să începi cu dreptul, să faci o impresie bună şefului şi colegilor şi să nu faci nicio greşeală care ţi-ar putea periclita viitorul profesional în cadrul companiei. Vă prezentăm mai jos zece lucruri pe care ar trebui să nu le faceţi la noul loc de muncă, pentru a nu vă compromite postul proaspăt ocupat, potrivit Business Insider.
Nu întârzia la birou
Ai învăţat asta încă din clasa întâi, când învăţătoarea le făcea morală celor care întârziau la ore: să ajungi la timp contează. Lucrul acesta este şi mai important dacă eşti la un nou loc de muncă. Dacă vei întârzia în prima zi de muncă, sau chiar în primele săptămâni, vei face mai mult ca sigur o impresie proastă. Pentru a te asigura că vei ajunge la timp, cronometrează cât timp îţi ia să ajungi de acasă la sediul noii companii la care te-ai angajat şi fă o probă a rutei înainte de prima zi de muncă, pentru a şti sigur de cât timp ai nevoie. Cel mai bine este să iei în calcul şi o marjă de eroare de 10-15 minute, în caz că intervine vreun ambuteiaj sau vreo deviere a traficului.
Ai grijă la garderobă
Înainte să începi noul job, vorbeşte cu managerul care te-a angajat sau cu un reprezentant al departamentului de HR despre care este ţinuta acceptabilă la noul loc de muncă. Nu este nimic mai jenant decât să te îmbraci într-un mod care să nu fie în concordanţă cu job-ul, pentru că vei lăsa din start impresia că eşti lipsit de profesionalism.
Ia în serios trainingurile
Multe companii le solicită noilor angajaţi să ia parte la cursuri de orientare şi formare profesională înainte de a începe munca propriu-zisă pe noul post şi, deşi poţi fi tentat să nu le iei în serios, nu face greşeala asta. Chiar dacă managerii direcţi nu te vor superviza în mod direct, asta nu înseamnă că nu sunt cu ochii pe tine. Evită orice c