Odinioară, băile sărate aveau faima unui adevărat litoral al Clujului.
Comuna Cojocna se luptă pentru a-şi recâştiga faima turistică de odinioară. Băile sărate au trecut printr-o modernizare eşuată, care a presupus fonduri europene cheltuie ineficient. Modernizările făcute până acum au fost modeste. Însă cea mai importantă resursă, cea reprezentată de proprietăţile curative ale apelor sărate, nu a fost afectată. Astfel că noua conducere doreşte să relanseze turismul la Cojocna.
Singurul bazin încălzit cu apă sărată
Până acum, Cojocna era cunoscută doar pentru băile amenajate în cele două lacuri sărate. Însă cei care vor să se trateze cu ajutorul apei sărate vor avea prilejul să meargă la Cojocna şi în sezonul rece. Băile calde din Cojocna vor fi deschise publicului din data de 1 octombrie. "Dorim să consacrăm Cojocna drept o destinaţie turistică şi în afara sezonului estival. Băile calde vor oferi servicii de cea mai înaltă calitate", a spus administratorul Băilor Cojocna, Liviu Bojan. Aceste băi au singurul bazin cu apă sărată încălzită din judeţul Cluj.
Preţul unui bilet de intrare este de 30 de lei pentru un adult. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, vor exista reduceri. Băile calde vor avea un bazin pentru 100 de persoane concomitent, saună, sală de mese, trei săli pentru odihnă, dar şi 200 de locuri de parcare.
Credit din 1888
Proprietăţile curative ale apei sărate din Cojocna erau cunoscute încă de pe vremea romanilor. Actualele băi au fost, însă, amenajate în anul 1888, când administraţia locală a luat un credit de 400.000 de coroane, de la Banca Austro-Ungară, pentru a amenaja cele două lacuri din exterior şi băile calde. În anul 1918, administraţia locală a vândut 400 de iugăre de teren, pentru a achita datoriile, iar de atunci băile funcţionează neîntrerupt. Primăria Cojocna a recuperat dreptul de proprietate asupra b