Comisia de educaţie din Senat a aprobat introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional. Daniel Funeriu consideră că aceasta este o măsură total greşită.
Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că Bacalaureatul profesional va intra în vigoare de anul acesta, dacă va fi aprobat de Senat, ca for decizional. Proiectul de lege poateintra în şedinţa plenului de lunea viitoare, pentru votul final.
BACALAUREAT 2013. Este oficial: Bacalaureat diferenţiat, de anul viitor
Candidaţii care învaţă trebuie să promoveze Bacalaureatul, ci nu toţi care se prezintă la examen, în opinia fostului ministru al Educaţiei. „Este o masură total greşită, un fel de "bac cu buletinul". Actualul Guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat Bacul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la Bac. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper ca plenul Senatului să nu voteze aşa ceva”, a declarat, pentru „Adevărul“, Daniel Funeriu.
Mai mult, el consideră că, prin această măsură, diploma de Bacalaureat obţinută cu greu în ultimii doi ani îşi pierde valoarrea şi este acoperită de ridicol.
Athanasiu: BAC-ul profesional este un concept greşit
„După ce trei ani am păstrat stabilitatea şi nu am schimbat de la an la an Bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a Bacalaureatului diferenţiat este prevazută de legea educaţiei şi urma să intre îin vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a”, a adăugat el. Măsura luată este însă, în opinia lui, „rezultatul presiunii fabricilor de diplome care, în urma unui Bacalaureat serios, nu mai