IAŞI. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost depistat cu botulism. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar starea lui este stabilă.
Bărbatul de 34 de ani a mîncat peşte gătit în casă, imediat după ce a fost preparat dar şi după alte 2 sau 3 zile şi a început să se simtă rău. Acesta prezenta simptome minore precum furnicături, uscăciune a mucoaselor.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, conf.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că este al doilea caz în anul 2012, primul dintre ele a fost în luna ianuarie şi a fost o formă mai gravă decît cel de-acum.
Dorobăţ mai spune că populaţia trebuie să fie atentă la peştele marinat, cel insuficient preparat din punct de vedere termic.
Printre simptomele bolii sunt căderea pleoapelor, uscăciunea mucoaselor bucale, conjuctivale, jenă la înghiţire. Se recomandă consultarea unui medic infecţionist cît mai repede cu putinţă.
IAŞI. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost depistat cu botulism. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar starea lui este stabilă.
Bărbatul de 34 de ani a mîncat peşte gătit în casă, imediat după ce a fost preparat dar şi după alte 2 sau 3 zile şi a început să se simtă rău. Acesta prezenta simptome minore precum furnicături, uscăciune a mucoaselor.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, conf.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că este al doilea caz în anul 2012, primul dintre ele a fost în luna ianuarie şi a fost o formă mai gravă decît cel de-acum.
Dorobăţ mai spune că populaţia trebuie să fie atentă la peştele marinat, cel insuficient preparat din punct de vedere termic.
Printre simptomele bolii sunt căderea pleoapelor, uscăciunea mucoaselor bucale, conjuctivale, jenă la înghiţire. Se recomandă consultarea unui medic infecţionist cît mai repede cu putinţă.