Subcomisarul Marian Tică, ofiţer în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, de la IPJ Braşov, va pleca la sfârşitul acestei săptămâni în Haiti pentru a participa la misiunea de menţinere a păcii a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Haiti este o zonă post conflict unde trupele ONU nu sunt prea îndrăgite de populaţiei, riscul ciocnirilor dintre cele două tabere fiind destul de ridicat. Chiar şi aşa întrebat dacă are emoţii cu privire la misiune poliţistul braşovean a spus că singurele palpitaţii pe care le va avea vor fi acelea cauzate de primul zbor cu avionul către destinaţie.
Selecţie riguroasă. Protestele anti ONU au izbucnit în zonă după câteva incindente provocate chiar de membrii trupelor de menţinere a păcii. Şi probabil tocmai de aceea persoanele care vor să mergă în Haiti trebuie să treacă printr-o selecţie destul de riguroasă organizată de specialiştii Naţiunilor Unite.
”Trebuie să deţii un certificat de monitor ONU care se obţine la ISOP Bucureşti în urma unui curs de o lună de zile care se definitivează cu un examen. O echipă de la ONU testează candidaţii sunt mai multe atât cele eliminatorii premergătoare după care proba scrisă în funcţie de care se realizează un anumit clasament cu punctaj” a declarat subcomisarul Marian Tică, ofiţer Serviciul de Investigaţii Criminale.
Punctajul maxim care se poate obţine în urma selecţiei este de 300 de puncte. Poliţistul braşovean a luat în urma probelor 265 de puncte.
“Este un examen de maturitate o nouă provocare şi sunt convins că se va întoarce de acolo mai bine pregătit profesional şi în acelaşi timp pregătit să-i asigure familiei un viitor mai fericit” a spus comisar şef Liviu Nagh, purtător de cuvânt IPJ Braşov. “Tot ceea ce reprezintă nou pentru mine este o provocare. Nu mi place să mă plafonez sau să mă complac în situaţia în care sunt “ susţine Marian Tică.
Al 16-lea poli