Senatorul liberal de Brasov, Ioan Ghise, va transmite Parlamentului un document privind starea de facto la data de 5 septembrie 2012 referitoare la schimbarea ordinii de drept in Romania, ca efect al Hotararii nr. 6/21.08.2012 a Curtii Constitutionale de confirmare a rezultatelor referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu. Ioan Ghise
Sursa imagine: ziare.com
Cititi mai jos materialul realizat de Ioan Ghise pe acest subiect.
"Statutarea universalitatii valorii „vointei poporului” prin prevederile art. 21 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, in sensul ca: „Vointa poporului sta la baza puterii de stat” si ca „Vointa poporului se exprima prin vot valabil exprimat in cadrul sufragiului liber, corect si legal” este recunoscuta si de Constitutia Romaniei, la art.20.
La data de 6 iulie 2012, Presedintele Romaniei, dl Traian Basescu, a fost suspendat de catre Parlament, prin Hotararea nr. 33, potrivit art.95, alin. (3) din Constitutie.
Anularea unei hotarari, de acest tip, a Parlamentului se poate face printr-un act juridic de acelasi rang (o alta hotarare a Parlamentului) numai la finalul referendumului.
Hotararea nr. 33 din 6 iulie 2012 este in vigoare, NU a fost abrogata de catre Parlament, iar referendumul a fost declarat lipsit de “ VALABILITATE“ de catre Curtea Constitutionala prin pct. 3 al dispozitivului Hotararii nr. 6/2012.
Titularul suveranitatii este poporul roman, iar Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului, potrivit art.2 coroborat cu art.61, alin(1) din Constitutie.
Parlamentul este obligat sa finalizeze referendumul, dupa declararea rezultatului legal de catre BEC si “confirmarea acestuia” de catre Curtea Constitutionala, prin Hotarare in Constatare, potrivit art. 146, litera “ i) “ din Constitutie.
O Hotarare a Curtii Consti