Taxe în funcţie de confort, dar şi abonament la cantină. Acestea sunt noutăţile pentru studenţii care vor prinde un loc în căminele Universităţii Transilvania. Cele două complexe studenţeşti au o capacitate de peste 4.200 de locuri, însă cererea este mult mai mare, astfel că locurile vor fi acordate după anumite criterii.
În această perioadă, în cămine se fac ultimele pregătiri pentru primirea studenţilor. Nu toţi studenţii vor avea însă un loc în cămin. “Avem 4230 de locuri de cazare. De obicei în anii trecuţi s-au acoperit cam 85% din cererile de cazare. Este o prioritizare pentru a obţine loc de cazare. În primul rând dacă vorbim de anul întâi, acolo se va ţine cont de media de admitere. Iar pentru anii mai mari vor avea prioritate cei care au mai puţin de trei restanţe” a precizat prof.univ.dr.ing.Daniel Munteanu, prorector cu studenţii Universitatea "Transilvania ".
Din acest an universitar, va fi reintrodus abonamentul la cantină, unde vor face practică studenţii de la Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism. “Vom începe din toamnă cu un ajutor de la studenţii de la Facultatea de Alimentaţie. Şi în funcţie de cum vor decurge lucrurile la început, eu îmi doresc să introducem şi abonamentul pentru că această variantă au cerut-o practic studenţii” a spus profesorul Daniel Munteanu. În ceea ce priveşte taxele pentru cămin, acestea au fost stabilite în funcţie de confort. Astfel, un student bugetat care va primi o cameră în căminul 16, de exemplu, va plăti 145 de lei pe lună. Un student din căminul 2, din complexul Memorandumului va achita 130 de lei. Cazarea studenţilor va începe din 27septembrie.
Taxe în funcţie de confort, dar şi abonament la cantină. Acestea sunt noutăţile pentru studenţii care vor prinde un loc în căminele Universităţii Transilvania. Cele două complexe studenţeşti au o capacitate de peste 4.200 de locuri, însă cererea este