Posturile de poliţie din mediul rural au fost reînfiinţate, de la 1 septembrie. Experimentul pedelist, prin care acestea au fost desfiinţate în urmă cu şapte luni, a demonstrat că infracţionalitatea a crescut în această perioadă, la fel şi costurile. Până la 1 septembrie, oamenii stăteau închişi în case, de frica hoţilor. Acum, dacă au probleme, ştiu că au cui să se adreseze.
Desfiinţarea posturilor de poliţie, de către fostul guvern pedelist, a condus la creşterea numărului infracţiunilor în mediul rural. A recunoscut-o inclusiv comisarul şef Ionel Popescu, şeful IPJ Vrancea, iar primarii s-au plâns în nenumărate rânduri că nu pot ţine piept infractorilor. Prin urmare, Guvernul Ponta a decis reînfiinţarea posturilor de poliţie, lucru care s-a şi întâmplat de la 1 septembrie.
De la începutul acestei luni, localităţile cu potenţial infracţional ridicat au câte, maxim, şapte poliţişti, iar celelalte posturi vor funcţiona cu câte trei oameni. Vidra, Nereju, Boloteşti, Cîmpuri, Păuneşti, Homocea, Slobozia Bradului şi Sihlea sunt câteva dintre localităţile care au primit oameni noi.
În comuna Vârteşcoiu, până la 1 septembrie a fost un singur om al legii. El lucra opt ore pe zi, de la 8.00 la 16.00, iar după ce încheia programul, siguranţa în comună era asigurată de o patrulă, care venea şi nu prea. Primarul Viorel Mârza consideră că reînfiinţarea postului din Vârteşcoiu era obligatorie. După 1 septembrie, la postul de poliţie din comună au mai venit trei lucrători. „De situaţiile operative se vor ocupa poliţiştii din comună. Ei au un grafic de permanenţă. Înainte, o singură patrulă trebuia să acopere Jariştea, Andreiaşu şi până în satul Faraoanele. Nu era deajuns“, ne-a declarat edilul.
La Boloteşti, postul a avut personal şi înainte de 1 septembrie. După această dată, a mai venit un ajutor, astfel că acum sunt şase o