Fostul director al S.C. Oltchim Constantin Roibu a declarat, miercuri seara, că demisia sa a fost un gest de onoare, precizând că rămâne angajat al combinatului.
“Atât timp cât domnul Vulpescu, şeful Oficiului privatizării, a spus în faţa sindicatului, mie personal, ieri, că ar fi un gest de onoare să-mi dau demisia şi în cinci zile va asigura capitalul de lucru şi salariile curente pentru angajaţi, am considerat că este o treabă de bun simţ şi mi-am dat demisia. Interimatul îl asigură colegii mei, eu am avut până astăzi mandat cu Ministerul Economiei. Rămân angajat al Oltchim, o perioadă voi rămâne ca simplu inginer în combinat. Eu am fost acuzat şi sunt acuzat că am menţinut tot personalul. În niciun caz societatea nu va intra în insolvenţă, mai ales că mai sunt două săptămâni până la privatizare”, a precizat Roibu.
El a motivat totodată de ce combinatul a intrat în conservare, având în vedere preavizul dat de Electrica cu privire la sistarea energiei electrice pe 15 septembrie. “De ce se merge pe conservare în acest moment? Eu am un preaviz dat de Electrica în care mi se spune că în 15 septembrie se va opri furnizarea energiei electrice. Era normal să pregătesc instalaţiile până atunci, să le las în totale condiţii de siguranţă, pentru că aşa mi se spune în preavizul Electrica. În ceea ce priveşte privatizarea, îmi doresc ca Oltchim-ul să fie privatizat, pe mine personal nu mă interesează metoda prin care se va face asta. Îmi doresc un investitor serios care să menţină activitatea întregului combinat şi care să se integreze cu rafinăria de la Piteşti. Apropo de datoriile pe care le înregistrează societatea trebuie ştiut că în Oltchim s-au investit 500 de milioane de euro, datoria este de 580 de milioane de euro, din care 80 de milioane sau chiar mai mult o reprezintă penalităţile, iar banii s-au investit în societate în niciun caz nu s-au cheltuit