Constănţenii, dar şi turiştii care se plimbau ieri pe faleza Cazinoului din Constanţa s-au oprit pentru câteva momente să admire şi să imortalizeze la rândul lor cele 50 de fotografii semnate de Dan Dinu.
Expoziţia prezentată ieri în Constanţa face parte din proiectul mai amplu „România sălbatică", iniţiat de fotograf în anul 2010, ale cărui destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.
În acest an, artistul a adus la Constanţa imagini din 13 parcuri naţionale ale României şi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Pentru vizitatori, expoziţia a fost una surprinzătoare. Mai toţi se mirau că în România există astfel de floră şi faună, încadrate în peisaje spectaculoase, iar cei care mai cunoşteau zonele prinse în proiect ne-au declarat cu părere de rău că nu există implicare turistică pe măsură. Fotografiile expuse de Dan Dinu pe panouri de mari dimensiuni au deschis apetitul pentru călătorii al trecătorilor. „Foarte frumoase imaginile surprinse. Dacă nu citeam explicaţiile din josul tablourilor, mă gândeam că sunt din altă ţară. Fotografiile lui Dan liniştesc sufletul", ne-a spus Irina B. „Nu ştiam că avem aşa locuri frumoase la noi. O idee foarte bună această expoziţie. Este nevoie de promovare", a completat Ion, din Ploieşti. „Sper să ajung şi eu cu familia mai des prin ţară. Avem ce vedea", a spus o turistă.
Trecătorii au fost încântaţi de fotografii. Din cele 50, au atras atenţia o vedere spre Pietrosu, din Parcul Naţional Călimani, Cheile Caraşului din parcul Naţional Semenic, o imagine intitutală „După furtună", imortalizată pe vârful Pietrosu, din munţii Rodnei, egreta mică, capre negre din Piatra Craiului, o ţestoasă de uscat din Munţii Măcinului sau un percăruş din Rezervaţia Bioseferei Delta Dunării.
„Zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare"
Dan Dinu a cutreie