Tarifele la cazare pe litoral vor creşte anul viitor în medie cu 7%, după trei ani de stagnare şi un sezon foarte bun în acest an, informează Mediafax.
Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan, "hotelierii au sacrificat profiturile pentru a menţine circulaţia turistică, iar toate majorările de preţuri ale utilităţilor şi alimentelor din ultimii trei ani au fost suportate de hotelieri".
"Creşterea TVA de la 19% la 24%, devalorizarea euro, majorarea preţului combustibilului pentru încălzirea apei, creşterile salariale, toate acestea au fost suportate de hotelieri", a declarat Dragoş Răducan. FPTR solicită Guvernului să reducă TVA de la 24% la 9% şi la serviciile de masă vândute la pachet cu cazarea, aşa cum se practică în toate ţările europene. "Această măsură va duce la creşterea vânzărilor de pachete de servicii, extindere duratei sejurului, dezvoltarea sistemului all-inclusive, mărind astfel încasările hotelierilor şi, implicit, taxele şi impozitele colectate", a mai spus Răducan.
În prezent, serviciile de cazare cu mic dejun au TVA redus la 9%. Pentru masa de prânz şi cea de seara din hoteluri, taxa pe valoare adăugată este 24%.Peste 1,5 milioane de turişti români au mers în această vară pe litoralul românesc, în creştere cu peste 15% faţă de anul trecut, şi au cheltuit aproximativ 270 de milioane de euro, potrivit datelor FPTR. Numărul de turişti pe litoral în structurile clasificate a crescut cu peste 15% faţă de anul trecut, de la 736.000 la aproximativ 850.000.
Tarifele la cazare pe litoral vor creşte anul viitor în medie cu 7%, după trei ani de stagnare şi un sezon foarte bun în acest an, informează Mediafax.
Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan, "hotelierii au sacrificat profiturile pentru a menţine circulaţia turistică, iar toate majo