A doua zi de proteste la Oltchim. Aproape 200 de salariaţi ai combinatului protestau în prima parte a zilei de joi în faţa pavilionului administrativ al societăţii. Ei cer ca unitatea să fie privatizată urgent, iar drepturile salariale restante pe două luni să le fie achitate cât mai repede.
Protestatarii cer privatizarea cât mai rapidă şi mai ales transparentă a Oltchim Râmnicu Vâlcea şi salvarea locurilor de muncă. Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu au primit salariul pentru ultimele două luni şi reclamă faptul că nu au luat nici tichetele de masă.
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers miercuri seară la Oltchim, unde a avut discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate, discuţii în care a dat asigurări angajaţilor că unitatea nu se va lichida, ci se va privatiza.
Tot miercuri, Constantin Roibu a demisionat din funcţia de director general al Oltchim, poziţie ocupată timp de 21 de ani. Decizia a fost luată la sugestia şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii.
Premierul Victor Ponta a dat şi el asigurări că Guvernul caută un investitor pentru Oltchim şi a făcut apel la angajaţii companiei să nu sperie investitorii.
Oltchim are datorii mari: numai la Electrica, pentru ultimii ani, acestea ajung la 150 de milioane de lei.
Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.
A doua zi de proteste la Oltchim. Aproape 200 de salariaţi ai combinatului protestau în prima parte a zilei de joi în faţa pavilionului administrativ al societăţii. Ei