Ca să fie o experienţă plăcută, sexul anal trebuie "explorat" cu răbdare şi responsabilitate. Un partener informat e un partener mai deschis şi mai satisfăcut, deci nu ezita să citeşti acest articol împreună cu iubitul/iubita ta!
Ce-i de făcut cu lubrifierea?
Anusul nu are lubrififere proprie, precum vaginul, astfel că va trebui să apelaţi la un lubrifiant pe bază de apă. Acesta va reduce fricţiunea din momentul actului, protejând de asemenea ţesutul anal foarte fragil împotriva eventualelor rupturi. Folosirea din belşug a lubrifiantului va reduce senzaţia de disconfort şi va ajuta la relaxarea musculaturii anale.
Sexul anal cauzează probleme de sănătate? Poate duce la incontinenţă?
Cât timp nu există fisuri anale sau rupturi ale muşchiului, incontinenţa este ultima problemă pe care trebuie să-ţi faci griji. Bolile cu transmitere sexuală sunt însă un pericol real, mai ales dacă nu încerci sexul anal cu un partener de "cursă lungă" sau nu aveţi o relaţie exclusivă. Întocmai ca în cazul oricărei alte practici sexuale, sexul anal neprotejat îi expune pe ambii parteneri la posibilitatea de-a contracta HIV, hepatita B, C, virusul Epstein-Barr şi alte asemenea boli. Este recomandat să folosiţi un prezervativ bine lubrifiat. O complicaţie rară, dar periculoasă ce poate surveni în urma sexului anal prea agresiv şi fără lubrifiere adecvată este ruptura de rect, care poate duce la probleme de sănătate pe termen lung şi la infecţii grave.
Igiena, înainte de toate?
Absolut! Multe persoane se simt extrem de stânjenite de ideea de sex anal deoarece consideră că este ceva "murdar", la propriu şi la figurat. Cât timp igiena intimă din zonă nu lasă de dorit şi există deschidere şi încredere reciprocă, nu ar trebui să-ţi faci nicio grijă pentru acest aspect. De asemenea, nu treceţi NICIODATĂ de la penetrarea anală la cea vaginală sau la o repriză de