Bucătăria a devenit încăperea în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului - gătim, mâncăm, ba mai primim şi oaspeţi apropiaţi. Şi atunci, fireşte, ne dorim să fie şi arătoasă, şi dotată cu aparatură de cea mai bună calitate. Una dintre piesele grele e aragazul. Cel electric e pe val. Iată care sunt principalele sale caracteristici. Bucătăria a devenit încăperea în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului - gătim, mâncăm, ba mai primim şi oaspeţi apropiaţi. Şi atunci, fireşte, ne dorim să fie şi arătoasă, şi dotată cu aparatură de cea mai bună calitate. Una dintre piesele grele e aragazul. Cel electric e pe val. Iată care sunt principalele sale caracteristici.
• Plita electrică se încălzeşte/ răceşte mai lent, deci nu rişti să dea mâncarea în foc pentru că nu ai supravegheat- o un minut.
• Cuptorul electric coace rapid şi uniform, iar alimentele nu se ard şi nu se prind de vas, deoarece căldura vine din toate direcţiile.
• Cuptorul electric are şi un sistem de ventilaţie, care distribuie căldura uniform.
• Cele mai multe cuptoare electrice sunt dotate cu sistem de ventilaţie şi sistem de autocurăţare.
• Aragazul electric este ceva mai scump decât cel pe gaz.
• Alt dezavantaj al aragazului alimentat electric: dacă se produce o pană de curent, trebuie să pregăteşti o masă rece.
• Plita electrică are un consum mai mare decât plita pe gaz.
• Avantajul acestui gen de plite de a-şi modifica lent temperatura poate deveni un dezavantaj, atunci când te grăbeşti să încălzeşti laptele copilului, de exemplu.
PONT: După cum se poate vedea, cele mai multe “reproşuri” care i se pot face aragazului electric sunt legate de performanţele plitei; în schimb, cuptorul primeşte cele mai multe laude. Aşa că noi îţi recomandăm să îţi iei un aragaz mixt - cu plită pe gaz şi cuptor electric - sau două piese separate: cuptor