Istoria magazinului Cocor nu are povești frumoase precum multe alte obiective turistice din București, însă această unitate a fost profitabilă atât în perioada comunistă cât și după. Dar de când magazinul a fost modernizat, oamenii nu au mai pășit în Cocor, acest lucru aducându-l în prezent la un pas de faliment.
Magazinul din centrul Capitalei a fost construit în anii ‘70 și a fost dat în funcțiune la data de 13 septembrie 1973, potrivit Wall-street.ro.
Oficial, spațiul comercial trebuia să ofere oamenilor muncii confort și o gamă largă de produse. Neoficial, inchidea frontul bulevardului, mascând străzile Bărăției și Patriei, care faceau parte din Centrul Istoric.
FOTOGALERIE CU IMAGINI VECHI, DAR ŞI RECENTE CU MAGAZINUL COCOR
Cel mai mare magazine din țară
La acea vreme magazinul Cocor era cel mai mare din țară, titulatura păstrata, de altfel, multă vreme, și singurul care avea activitatea de desfacere informatizată - urmărirea activității de comerț se făcea în timp real cu ajutorul unui calculator electronic, dotat cu un sistem de calcul Oliveti, la care erau legate casele de marcat din gestiuni și din depozitele de mărfuri.
În 1976, magazinul Cocor avea un aspect de cutie de tinichea pe care l-a păstrat până în 2008.
În 1991 ia ființă societatea comercială, ințial cu capital integral de stat. În septembrie 1994 în baza Legii 77/1994 s-a infiintat Asociatiei PAS COCOR , care în baza contractului 511/1994 cu F.P.S. a cumpărat 120.676 acțiuni, însă procesul de privatizare a societătii s-a definitivat tocmai în 1996.
Timp de 35 de ani magazinul Cocor a avut același aspect, iar oamenii nu erau deranjați de acest lucru. Chiar și după revoluție proprietarii aveau profit.
În 2008, magazinul era închiriat în proporţie de peste 90% şi genera o chirie medie de 47 de euro pe metrul pătrat, potrivit Ziarului F