Aud că agricultorii au pus-o de-un partid. Un partid numai şi numai al lor, care să reprezinte interesele agricultorilor în Parlament, după ce agricultorii s-au convins că nimeni din clasa politică nu a făcut asta pentru ei în ultimii 23 de ani.
Chestie în care iniţiatorii au perfectă dreptate. N-am înţeles însă foarte clar dacă partidul se adresează doar agricultorilor ori şi ţăranilor simpli, care locuiesc la ţară, au chiar şi o parcelă de pământ acolo, dar nu se ocupă de agricultură, ci trăiesc din ajutoare sociale. Sau din vânzarea de fier vechi. Sau din pensia părinţilor (eventual morţi, dar agăţaţi la geam, ca să convingă poştaşul). Nu de alta, dar aceste ultime categorii s-ar putea simţi excluse, chiar marginalizate.
În plus, n-am înţeles exact de ce noua formaţiune se cheamă Partidul Popular - PP. O veni de la faptul că membrii săi ascultă cu precădere muzică populară? Sau că sunt nişte oameni cu o popularitate crescută prin satele lor, în special în rândul zilierilor la care mai apelează din când în când pentru a-şi lucra pământul? Ori poate pentru că pur şi simplu s-au terminat ideile legate de numele partidelor politice, fapt demonstrat cel mai bine de apariţia Partidului Poporului Dan Diaconescu şi a Partidului Poporului Legea Cojocaru. Mi se pare cel mai eficient mod de a-ţi boteza partidul, înglobând în numele său fie pricipalul său scop politic, fie numele preşedintelui acestuia. Asta nu înseamnă, însă, că imaginaţia legată de denumirea unui partid trebuie să se oprească aici. Aştept cu nerăbdare apariţia Partidului Jos Băsescu, a Partidului Gigel Frone sau a Partidului Ne-am Săturat de Politicieni ori chiar a versiunii extremiste a acestuia, denumit Partidul Să Vă F. Muma-n C. de Politicieni.
Revenind la Partidul Popular, acesta urmează să-şi schimbe denumirea în Partidul Popular Agrar - PPA, ceea ce mi se pare o