Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au încheiat un protocol de colaborare cu E.ON România, privind derularea în comun a unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Cele mai multe incendii sunt provocate de utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire şi a instalaţiilor electrice. La nivel naţional, în ultimii doi ani şi jumătate, peste 1.260 de persoane au fost victime ale incendiilor, dintre care 152 au fost copii. „Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între IGSU şi o companie din sectorul energetic din România. Statisticile IGSU arată că, anual, sute de persoane şi-au pierdut viaţa în incendii, intoxicaţii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Din cele circa 40.000 de incendii produse în România în perioada 01.01.2010 - 31.07.2012, mai mult de jumătate (56%) au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii“, se arată într-un comunicat trimis ISU Vrancea.
Cele două părţi semnatare ale acordului îşi propun să lanseze o campanie naţională de informare şi educaţie preventivă „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”. „Ideea implementării unui astfel de proiect a pornit de la o realitate susţinută de statistici şi anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime ale incendiilor produse la locuinţe şi gospodării. Practic, în fiecare săptămână, un copil devine victimă a incendiilor. Obiectivele comune ale parteneriatul încheiat între IGSU şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, Cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a sit