Elevii Şcolii din Cornetu, comuna Slobozia Bradului, vor învăţa în noul an şcolar în trei schimburi, înghesuiţi şi în condiţii vitrege. Vechea clădire a şcolii, construită prin anii 1960, a cedat şi în orice moment riscă să se prăbuşească peste copii. Noua constucţie este atât de mică încât copiii vor fi nevoiţi să înveţe ca într-o cutie de chibrituri. Proiectul pentru construirea unei şcoli noi a fost aprobat de ani buni, însă fostele guverne pedeliste nu au alocat fonduri. Singurii care au de suferit sunt copiii, care ar putea abandona rând pe rând şcoala. Lipsa spaţiului a făcut ca aici să nu se poată forma clase pregătitoare.
Cei 150 de elevi de la Şcoala primară din Cornetu riscă să nu poată începe cursurile pe 17 septembrie întrucât clădirea, veche de peste 50 de ani, stă să se prăbuşească în orice moment. Cărămida din care este construită şcoala s-a fărâmiţat tot mai mult și există pericolul să cadă chiar şi la cea mai mică zgâlţâitură a pământului.
Singura soluţie de avarie în aceste condiţii este ca cei 150 de elevi din Cornetu să înveţe în cele patru clase din corpul nou al clădirii, însă în trei schimburi, cu ceilalţi colegi ai lor. Lipsa spaţiului a făcut ca aici să nu se poată forma clase pregătitoare. Astfel, cancelaria nu va mai exista, iar în acea sală de numai 6 metri pătraţi vor fi înghesuiţi 25 de preşcolari.
Deşi situaţia este cât se poate de critică, iar copiilor nu le sunt oferite nici măcar minimele condiţii pentru un studiu decent, banii necesari demarării lucrărilor nu au fost alocaţi de fostele guverne pedeliste.
Asta în condiţiile în care proiectul pentru ridicarea unei construcţii noi a fost aprobat de mulţi ani. De atunci şi până acum nu s-a întâmplat mai nimic iar singurii care au cel mai mult de suferit sunt copiii şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în condiţii extre