Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară şi reflexoterapie - Timişoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
Este cunoscut faptul că suntem supuşi zilnic atacului poluanţilor de tot felul, care intră în organismul nostru prin intermediul "alimentelor industriale”, puternic chimizate, inclusiv al alimentelor transgenice (modificate genetic). De asemenea, pericole de acest gen ne pândesc şi din aerul pe care îl respirăm, din apa pe care o bem, de la radiaţiile solare şi cele produse de aparatele electrocasnice (inclusiv telefoanele celulare). Să nu uităm nici unele medicamente care devin adevărate otrăvuri, dacă sunt administrate pe perioade medii sau lungi, vopselele, produsele de curăţat, materialelele de construcţii şi, bineînţeles, îmbrăcămintea sintetică, pe care o purtăm zilnic. O clasificare succintă a celor mai importante surse de atacuri toxice asupra organismului ar include: excesul caloric, excesul de mâncăruri prea prăjite sau chiar parţial carbonizate, fumatul, poluarea mediului înconjurător, excesul de fier şi de cupru etc. Mai mult, există numeroase metale grele, cum ar fi cuprul, plumbul, cobaltul, mercurul, aluminiul şi cadmiul, pe care le găsim atât în solul cultivat, cât şi în apa pe care o bem, dar le mai găsim şi în obiecte pe care le folosim zilnic, cum ar fi unele produse cosmetice, unele ustensile de bucătărie, vopsele şi solvenţi. Ceea ce face ca aceste metale grele să fie atât de nocive este acumularea lor în organism şi, mai mult decât atât, intoxicarea selectivă a unui anumit organ, căruia îi cauzează daune majore. Spre exemplu, mercurul (cazul dvs.) şi aluminiul atacă sistemul nervos (cerebelul în special), plumbul, provenit, printre altele, din gazele de eşapament ale automobilelor, încetineşte dezvoltarea inteligenţei la copii. În mod normal, putem face faţă acestei invazii de metale gre