Tinerii din localitatea Fitioneşti care se hotărăsc să spună DA în faţa ofiţerului de stare civilă şi a lui Dumnezeu, se pot plimba în ziua fericitului eveniment cu trăsura trasă de cai. Un localnic, pasionat de cai, pune la dispoziţia doritorilor doi armăsari din rasa semigreu românesc şi o trăsură, pentru ca plimbarea să fie de neuitat. Trăsura a fost adusă de la Braşov, unde plimbatul în ziua nunţii cu atelajul tras de cai este deja o tradiţie.
Un localnic din Fitioneşti, pasionat de creşterea cailor, pune la dispoziţia celor care doresc ceva deosebit în ziua nunţii, o trăsură trasă de doi cai din rasa semigreu românesc. Împodobită cu fundiţe şi baloane, trăsura este adusă tocmai de la Braşov şi poate fi închiriată cu 100 până la 200 de euro, pentru câteva ore de plimbare.
Ticuşor Anastasie zis Fănel Adam se ocupă de ani buni de creşterea cailor de rasă, iar anul trecut şi-a cumpărat şi o trăsură impunătoare, asemănătoare cu cele folosite în epoca paşoptistă. „Am eu un microb al meu cu caii, un hobby. Îmi place mie să îi cresc. Am avut pentru ei clienţi care mi-au dat şi 20 de mii de euro şi nu am vrut să îi dau“, spune Fănel Adam, aşa cum zice el că îl cunoaşte lumea în sat.
Singura lui ocupaţie este creşterea şi îngrijirea celor doi cai de excepţie, pe care i-a găsit când cutreiera târgurile de specialitate din ţară. „Mă duc cu ei peste tot în ţară la târguri de cai, la expoziţii. Toată lumea când îi vede se miră de ei. Fostul primar de la Rupea, Răuţă, a venit la mine acasă şi m-a rugat cu 20 de mii de euro să îi vând, dar nu am vrut, îmi sunt mie dragi şi nu îi dau“, spune bărbatul.
Cu toată că foarte multă lume îşi imaginează că cei doi armăsari sunt greu de întreţinut, proprietarul spune că aceştia mănâncă mai puţin decât un cal obşnuit. „Toţi, când îi văd, mă întreabă ce le dau de mâncare. Dar ei chiar nu mănâncă mul