Aţi crezut că s-a terminat şi că vom deveni, cu toţii, oameni aşezaţi, limpezi la cap şi democraţi autentici? Aiurea. Tandemul conducător ne-a lăsat cu creierii relaxaţi vreo câteva zile, ca să ne ia de odihniţi pe la mijlocul săptămânii, când s-a-ntors Antonescu în Bucureşti, sastisit de concediu.
Prima şedinţă a USL, prima prosteală: că să ceară el, tandemul, constituirea unei comisii parlamentare, care să ia DNA-ul de piepţii hainelor şi să-ntrebe: "Ce pofteşti mă, musiu, pentru ce să-l anchetezi pe Dragnea?! Pentru că a chemat oamenii la vot?!".
Ştiţi dv cum stau babele, la crepuscul, pe şanţ, cu gurile căscate şi "baierile" baticului vârât între dinţii rari, atente la câte-o poveste cu moroi? Ei bine, aşa am rămas şi eu. Asculţi ca boul, şi n-ai reacţie; e ca un vis urât. Cum ar veni, într-o democraţie presupus autentică - şi nu una originală, cum am mai avut -, în care se cheamă că dăinuie regula de aur a separaţiei puterilor în stat - adică "Executiva", "Judiciara" şi "Legislativa", fiecare cu a mă-sii -, vine "Legislativa", pentru că are oi mai multe, mândre şi cornute, şi tabără cu picioarele şi cu interesul pe "Justiţie", pentru că, cică, amărâta "e oarbă şi nu vede". Şi, dacă nu vede, să-i arate el, Parlamentul, încotro trebuie să meargă dreptatea.
Nu discut aici situaţia lui Liviu Dragnea, de la care a plecat aberaţia. Până la verdictul magistraţilor, omul e nevinovat. Ceea ce nu înseamnă, însă, că vii tu, prim-ministru, şi tu, preşedintele Senatului - adică reprezentanţii celorlalte două puteri în stat -, ca să-ntorci democraţia pe dos şi să faci legea junglei într-o Românie pe care vrei s-o duci în stadiul de stat bananier.
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu cred că tot şmenul asta cu alba-neagra în materie de legislaţie, într-un stat democratic, ar fi cazul să înceteze. Păi, dacă la primul nivel al guvernării se pune problema neres