Subprefectul Cristi Misăilă, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean de iniţiativă pentru formarea Camerei Agricole Judeţene a condus întâlnirea cu primarii, secretarii şi responsabilii cu Registrul Agricol din fiecare localitate. Discuţiile din cadrul întâlnirii au arătat că mulţi dintre edili nu ştiau nimic despre această nouă organizaţie, care va reprezenta interesele agricultorilor vrânceni. Pe rând, primarii au cerut detalii despre atribuţii, despre modul în care se depun candidaturile şi cine poate participa la aceste alegeri.
Celor prezenţi li s-a explicat că până la 12 septembrie trebuie ca persoanele interesate să îi reprezinte pe fermieri să se înscrie în competiţia electorală. Potrivit legii Camerelor Agricole, alegerea membrilor colegiului judeţean se face prin vot, într-un singur tur de scrutin, pe listele colegiului camerei agricole judeţene. Ţinând cont de lege, ar urma să fie nouă buletine de vot, pentru fiecare categorie prevăzută de lege. Probabil că cei mai mulţi candidaţi se vor bate pentru locurile repartizate fermierilor.
Legea Camerelor Agricole spune că şase dintre cele 25 de locuri ale Colegiului de conducere al Camerei Agricole sunt repartizate fermierilor. Trei din cei şase trebuie să fie fermieri cu vârsta mai mică de 30 de ani. Însă un fermier îşi poate depune candidatura pentru alegeri doar dacă prezintă o listă de susţinători cu 25 de alegători înscrişi pe listele electorale. În plus, un susţinător nu poate semna pentru doi candidaţi, în caz contrar candidaturile sunt anulate. Această prevedere a stârnit nedumerirea unora dintre cei prezenţi, care au precizat că listele electorale pentru aceste alegeri nu sunt finalizate şi nu ar exista timpul necesar întocmirii dosarelor pentru candidatură.
Situaţia a fost clarificată de subprefectul Cristi Misăilă. Acesta a precizat că, potrivit legii, pe listele elector